Kävijöille


Aicon on aasialaisen populaarikulttuurin tapahtuma, joka järjestetään 7.7.2018 Helsingin kulttuuritalolla. Tämä on järjestyksessä toinen Aicon. Tälle sivulle on koottu ohjeita ja tietoja kävijöille, vanhemmille tai huoltajille sekä muille, jotka kaipaavat yleistä tietoa Aiconista.


Mitä Aiconissa tehdään?

Aicon on suunnattu aasialaisen musiikin ja muodin harrastajille ja siitä kiinnostuneille. Tähän sisältyvät esimerkiksi korealainen popmusiikki (k-pop), japanilainen popmusiikki (j-pop), katutyylit (esimerkiksi lolita ja fairy kei), nuket, kuten Pullipit, sekä aasialaiseen musiikkiin tehdyt tanssicoverit. Tapahtuma tarjoaa kävijöilleen luentoja, työpajoja, esityksiä, myyntipöytiä, kirpputorin ja karaoken.

Aiconin con-pääte tulee sanasta convention, joka tarkoittaa tapahtumaa, jossa tietystä asiasta/asioista kiinnostuneet fanit kokoontuvat yhteen. Aicon tarjoaa mahdollisuuden tavata sekä vanhoja että uusia tuttavuuksia, jakaa ja saada tietoa yhteisestä harrastuksesta ja ostaa tuotteita, joita ei välttämättä Suomessa muualla myydä.

Ikäjakauma

Tapahtumamme on ikärajaton, ja suunnattu aasialaisen musiikin, muodin ja kulttuurin harrastajille ja kaikille näistä aiheista kiinnostuneille. Kohderyhmämme keskiössä ovat 12–25-vuotiaat.

Vaadimme vapaaehtoiseksi työvoimaksi hakeneilta vähintään 16 vuoden ikää, poikkeuksena kuitenkin osa työtehtävistämme, jotka vaativat eri syistä täysi-ikäisyyttä (esimerkiksi autonkuljettaja, infotyöntekijä, lipunmyyjä). 

Tapahtumapaikka

Tapahtumapaikkana toimii Helsingin Kulttuuritalo (Sturenkatu 4, 00510 HELSINKI).

Lisää tietoa tapahtumapaikasta | Kulttuuritalon sivut | Esteettömyys 

Turvallisuus

Turvallisuutta Aiconissa valvovat Kulttuuritalon ammattijärjestyksenvalvojat. Aiconissa on keskeisellä alueella jatkuvasti miehitetty infotiski, joka vastaa kävijöiden kysymyksiin ja auttaa ongelmatilanteissa. Infon lisäksi kaikilta tapahtuman tai Kulttuuritalon työntekijöiltä voi kysyä apua, mikäli epäselvyyksiä ilmenee.

Päihteet

Omien alkoholijuomien ja muiden päihteiden tuominen ja nauttiminen sekä päihtyneenä tapahtuma-alueella esiintyminen on ehdottomasti kielletty. Selvästi päihtyneet henkilöt poistetaan tapahtuma-alueelta.

Järjestäjät

Aiconia järjestää innokas joukko nuoria ihmisiä, jotka itsekin rakastavat aasialaista populaarikulttuuria. Aiconin järjestämisen tueksi on vuonna 2015 perustettu Aicon ry, voittoa tavoittelematon yhdistys, joka toimii tapahtuman virallisena järjestäjätahona. Löydät yhteystietomme täältä. Aiconin pääjärjestäjänä toimii Vilma "Veloniada" Kosola.

Pääsyliput

Aicon on pääsymaksullinen tapahtuma. Tarkempaa tietoa lipuista ja lipunmyynnistä löytyy Liput-sivulta.

Nettikaupasta lipun ostaessasi saat PDF-tiedoston, joka tapahtuman ovella vaihdetaan kangasrannekkeeksi. Tapahtumassa saatava tietoja sisältävä ohjelmalehti on maksuton. Aiconin pääsylippu ei sisällä ruokailua tai iltabilelippua (poikkeuksena VIP-lippu, jonka hintaan sisältyy pääsy iltabileisiin). 

Pukuhuoneet

Aiconin pukuhuone löytyy 2. kerroksen Arkki-tilasta. Pukuhuone on unisex, eli yhteiskäytössä kaikille kävijöille. Lisäksi tanssikisaajille ja muotinäytöksen malleille on varattu backstagelta omat pukuhuoneet.

Myyntipöydät

Monet harrastajat tekevät hankintoja Aiconin kaltaisten tapahtumien myyntipöydillä, sillä valikoima on monesti paljon laajempi kuin yksittäisissä myymälöissä. Osa myyjistä saattaa myös myydä sellaisia tuotteita, joita ei muuten ole saatavilla ollenkaan Suomessa, vaan ovat esimerkiksi ulkomaille tehtävän nettitilauksen päässä. Myytävien tuotteiden hintahaitari on useimmiten muutamasta eurosta muutamiin kymmeniin euroihin, riippuen myyjästä ja myytävästä tuotteesta. 

Myyntitoiminta ole osana yksittäisissä ohjelmanumeroissa. Tapahtuma-alueelta löytyy myös Aiconin oma myyntipöytä (jolta ostamalla voit tukea tulevien tapahtumien järjestämistä), toisten tapahtumien ja muiden ei-kaupallisten toimijoiden yhdistyspöytiä sekä kirpputori.

Suosittelemme varaamaan käteistä tapahtumaan, sillä vaikka osalla myyntipisteistä voi maksaa maksupäätteellä, yhteydet saattavat olla tukossa ja osa myyjistä sekä kirpputori vastaanottavat vain käteistä.

Suosituksia

Suurin osa nuorista kävijöistä vierailee Aiconin kaltaisissa tapahtumissa osana tuttua kaveriporukkaa, joka voi löytyä esimerkiksi koulusta tai omista harrastuspiireistä. Pyrimme tarjoamaan tapahtumassamme tekemistä kaikenikäisille, ja kävijäkuntamme kirjavuuden ansiosta nähtävää riittää myös vanhemmille. Huomioithan, että myös kävijän mukana tulevan huoltajan/seuralaisen on ostettava pääsylippu Aiconiin. Alle 4-vuotiaat lapset aikuisen seurassa saavat ilmaisen sisäänpääsyn.

Tapahtumapaikalla tulee helposti käveltyä paljon ja muistutammekin pitämään huolta omasta nesteytyksestä, ettei nestehukka pääse yllättämään ja pilaamaan conipäivää. Kahvion valikoiman lisäksi tapahtumapaikalla tulee olemaan maksuttomia vesipisteitä, ja oman vesipullon tuominen tapahtumaan on myös suositeltavaa.

Tapahtuman aikana kannattaa myös syödä hyvin. Tapahtumapaikalta voi poistua päivän aikana; sama pääsylippu oikeuttaa sisäänpääsyn koko päivän ajan.

Some-kanavat

KilalaKawaii Box